Ingredience:
500 g mrkve
1 ananas
3 jablka
2 lžičky skořice
špetka muškátového oříšku
šťáva z jednoho citronu
1 šálek cukru - třtinový nerafinovaný (lze použít melasu, podle chuti)
pektin citrusový cca 2 PL (asi 20 g)
Oloupu a nastrouhám na jemno mrkev. Ananas okrájím, rozpůlím a vykrojím střed. Zbytek nakrájím na malé kousky, podobně i jablka oloupu a nakrájím. Vložím vše do nerezového hrnce spolu se skořicí, muškátovým oříškem a šťávou z citrónu, přisypu cukr, ze kterého ještě odeberu 2 lžíce, které pak smíchám s pektinem. Přivedu k varu, snížím teplotu a pomalu za občasného míchání vařím asi půl hodiny. Před koncem odstraním hrnec z plotýnky, tyčovým mixérem džem trochu rozmixuji, ale nemusíte, a přisypu pektin rozmíchaný ve dvou lžících cukru, rychle zamíchám a opět přivedu k varu. Povařím cca 1 minutu. Plním do horkých sklenic a zavíčkuji. Tento džem vám dlouho nevydrží, protože se rychle spotřebuje. Výborný je na palačinky, do jogurtu, na muffiny, dětem do tvarohu, atd. A můj tip? Potřete opečenou bagetu krémovým sýrem (lučina, philadelphie) a mrkvovým džemem.
Zavařovací sklenice Ball.
Stylové sklenice a doplňky pro Vaši skvělou oslavu
(c) 2024 BubuDrinks.cz - Blog |
Doprava |
Obchodní podmínky |
Kontakty |
Cookies
Mixéry na smoothie | Papírové zboží | Láhve | Brčka | Zavařovací sklenice | Dávkovače nápojů | Sklenice |
Webdesign ABweb.cz