Mrkvový džem

Mrkvový džem s ananasem

Ingredience:

500 g mrkve

1 ananas

3 jablka

2 lžičky skořice

špetka muškátového oříšku

šťáva z jednoho citronu

1 šálek cukru - třtinový nerafinovaný (lze použít melasu, podle chuti)

pektin citrusový cca 2 PL (asi 20 g)

Oloupu a nastrouhám na jemno mrkev. Ananas okrájím, rozpůlím a vykrojím střed. Zbytek nakrájím na malé kousky, podobně i jablka oloupu a nakrájím. Vložím vše do nerezového hrnce spolu se skořicí, muškátovým oříškem a šťávou z citrónu, přisypu cukr, ze kterého ještě odeberu 2 lžíce, které pak smíchám s pektinem. Přivedu k varu, snížím teplotu a pomalu za občasného míchání vařím asi půl hodiny. Před koncem odstraním hrnec z plotýnky, tyčovým mixérem džem trochu rozmixuji, ale nemusíte, a přisypu pektin rozmíchaný ve dvou lžících cukru, rychle zamíchám a opět přivedu k varu. Povařím cca 1 minutu. Plním do horkých sklenic a zavíčkuji. Tento džem vám dlouho nevydrží, protože se rychle spotřebuje. Výborný je na palačinky, do jogurtu, na muffiny, dětem do tvarohu, atd. A můj tip? Potřete opečenou bagetu krémovým sýrem (lučina, philadelphie) a mrkvovým džemem.

Recept a fotografie od www.hodnedomaci.cz

Zavařovací sklenice Ball.

 Mrkvový džem

Mrkvový džem


zpět na blog





BubuDrinks
Facebook BubuDrinks Instagram BubuDrinks

Stylové sklenice a doplňky pro Vaši skvělou oslavu

(c) 2024 BubuDrinks.cz - Blog | Doprava | Obchodní podmínky | Kontakty | Cookies
Mixéry na smoothie | Papírové zboží | Láhve | Brčka | Zavařovací sklenice | Dávkovače nápojů | Sklenice | Webdesign ABweb.cz